Myyn erilaisia nyörihaarukoita sekä tapahtumissa että postitse. Jos haluat ostaa haarukan postimyyntinä, lähetä sähköpostia osoitteeseen mari piste voipio at lucet piste fi.

.

Scottish Fibresin nyörihaarukat

Suosikkihaarukkani tulivat pitkään Scottish Fibresiltä, mutta firman omistajat jäivät eläkkeelle, joten näitä ei enää tule lisää. Varaston pohjalta löytyi kuitenkin vielä muutama haarukka myytäväksi.

iso, keskikokoinen ja pieni nyörihaarukka


Pitkävartinen haarukka ja lyhytvartinen haarukka sopivat hyvin käteen, levein kohta on noin 4,5 cm. Pitkävartinen on kokonaisuudessaan noin 18,5 cm pitkä, lyhytvartisempi on 12,5 cm. Oikeanpuoleisin haarukka on pienempi ja sopii pienikätisille sekä niille, jotka mielellään käyttävät tikkua tai virkkuukoukkua silmukoiden nostamiseen. Kaikki Scottish Fibresin haarukat ovat koivua.

Pitkävartinen haarukka (vasemmalla) maksaa 10 euroa, lyhytvartisempi (keskellä) on 8 euroa ja pikkuhaarukka (oikealla) maksaa 6 euroa. Haarukat voi postittaa kirjeenä, joten toimituskulu on 2 euroa per haarukka.

Käytän Scottish Fibresin pitkävartista haarukkaa ohjevideossani.

Sistermaiden nyörihaarukat

Sistermaide tekee monenlaisia nyörihaarukoita eri puulajeista. Minulla on myytävänä malli, joka istuu omaan käteeni mukavasti.

5 varrellista nyörihaarukkaa


Puulajit:

  1. Mulperi
  2. Hikkori
  3. Kirsikka
  4. Vaahtera
  5. Pyökki

Mulperi on selvästi keltaisempi kuin muut ja vaahtera on ehkä vähän vaaleampi, mutta muuten näissä ei ole suuria eroja. Pyökkiä, kirsikkaa ja mulperia on vain muutama, hikkoria ja vaahteraa on useampia.

Nämä haarukat maksavat 10 euroa/kpl. Toimituskulu on 2 euroa/haarukka.

Varastosta löytyi myös yksi varreton haarukka. On täysin mielipidekysymys, tykkääkö varrettomasta enemmän kuin varrellisesta.


Tämän haarukan hinta on 14 euroa ja toimitus postitse maksaa 2 euroa.

Nyt myös kaksoishaarukoita. Jos tavallinen nyörihaarukka tuntuu tylsältä tai etsit muuten jotain uutta, varastossa on nyt muutama kaksoishaarukka. Sellaisella tehdään pystyraitaista nyöriä, jossa on ikäänkuin kaksi tavallista nyöriä ristissä. Video ehkä selventää selitystä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaksoishaarukka kuten ns. neulenukkea, tästäkin löytyy netistä video. Koska myymäni kaksoishaarukat eivät mene kasaan, niiden postikulu on valitettavasti paketin postimaksu. Samaan pakettiin mahtuu kyllä sitten myös muutakin.

Keskikokoiset kaksoishaarukat.


Nämä pienemmät kaksoishaarukat ovat noin 14 cm pitkiä ja piikkien kärkiväli ristiin mitattuna on 4,5 cm. Yksivärinen on pyökkiä ja raidallinen on saarnea. Haarukat maksavat 18 euroa ja postikulu on postin S-kokoinen paketti, tätä kirjoitettaessa 5,90 euroa.

Iso kaksoishaarukka


Isompi kaksoishaarukka on noin 21 cm pitkä ja piikkien kärkiväli ristiin mitattuna on 6,5 cm. Tämä isompi malli on ehkä vähän kömpelömpi käyttää, mutta toisaalta se sallii vähän paksumman langan käytön. Iso kaksoishaarukka on saksanpähkinäpuuta. Sen hinta on 25 euroa, postikulu lasketaan S-kokoisen paketin mukaan, tätä kirjoitettaessa 5,90 euroa.

Erityisesti pientä nyörihaarukkaa käytettäessä voidaan apuna käyttää nostotikkua. Sistermaiden tikuissa on paksumpi pää, jotta niistä saa hyvin otteen ja ne ovatkin pidemmässä käytössä mukavammat kuin esimerkiksi hammastikku tai neulepuikko.

kolme nostotikkua

Tikkuja on vain nämä kolme, ylimmäinen on vaahteraa, vähän keltaisempi keskimmäinen hikkoria ja vähän pienempi alin on luanpuuta. Pienintä suosittelen pienikätiselle, isommat istuvat mukavasti minunkin käteeni. Nostotikku maksaa 10 euroa ja sen voi postittaa kirjeenä, jolloin toimituskulu on 2 euroa.

Nostotikkua käytettäessä voi silmukan nostaa joko alhaalta tai ylhäältä.

Scheepjesin nyörihaarukat

Varastoon on tullut myös muutama hollantilaisen Scheepjesin vaahterapuusta tehty nyörihaarukka. Tämä kauniisti koristeltu haarukka on 18 cm pitkä ja maksaa 10 euroa. Toimituskulu on 2 euroa. Koristeltu käyräpiikkinen nyörihaarukka